Psykoterapi


Psykoterapien handler
om at hjælpe mennesker ud af livets vanskelige perioder


Psykoterapi er samtaleterapi, der først fokuserer på at identificere og derefter ændre de mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne og adfærden.

 

I terapien arbejdes der med at tale om de tanker, følelser, handlinger og oplevelser, der gør, at vi for eksempel føler uro, angst, stress, sorg, ensomhed og meningsløshed.

 

En af de ting der ofte kommer i vejen for os, er at vi ikke lytter til vores følelser, og vi undlader at mærke signalerne fra vores krop, og dermed undertrykker vi vores følelser og behov. Vi kan være bange for hvad der ’gemmer’ sig eller hvad vi bliver mindet om, af situationer og hvorfra følelserne opstod. Alle følelser har et aftryk i vores krop, og når vi accepter følelserne og tør mærke dem og hvad de har med af fortællinger, kommer den mulige forløsning og forandring.

 

Psykoterapien handler om at hjælpe mennesker ud af livets vanskelige perioder, når livet eksempelvis gør ondt. Psykoterapi er også en hjælp for mennesker der ikke er i krise, men som måske føler sig udfordret på livet, eller ønsker at lære mere om sig selv og udvikle sig professionelt eller personligt. Der kan altså være mange grunde til at opsøge psykoterapi.

Ordet psykoterapi kommer af græsk og betyder "behandling af psyken" - psykoterapi kaldes derfor også samtalebehandling.